România = manipulare + demagogie


România în ultimul timp este definită de două cuvinte: DEMAGOGIE şi MANIPULARE. Pentru început voi scrie pe scurt despre acestea, ca în timp să dezvolt subiectul. Aş dori să scriu mai mult acum, dar vă mărturisesc cu sinceritate că nu am timp acum.

Manipularea în România este utilizată în general de oameni inteligenţi, se exlud politicienii despre care unii spun că ar fi foarte buni manipulatori, dar vă pot spune că ei sunt foarte uşor de manipulat, în nici un caz ei nu manipulează pe nimeni. Manipularea este utilizată ca un abuz al sentimentelor celor care este manipulat, ocolind subiectul discuţiei în aşa fel încât să se poată atinge partea sentimentală a individului manipulat. Deşi de multe ori spunem că nu am fi în stare să manipulăm, îmi permit să vă contrazic şi vă spun că manipulăm fără să ne dăm seama. Până la urmă şi chestiile de genul: „tee roog, te imploor!!” sunt mijloace de manipulare care se pot solda cu succes sau fără.

Demagogia este probabil cel mai utilizat mijloc de politicieni care abuzează de lipsa de educaţie, de cunoaştere, de orice fel de instrucţie a românilor şi astfel au ajuns şi încă mai ajung la conducerea României lichele, tot felul de oameni care nu îndeplinesc nici măcar cele mai slabe nivele de evaluare a postului pe care îl ocupă. Demagogia este cea folosită de politicienii români, şi după cum spuneam mai sus, un politician nu ar fi în stare să manipuleze nici măcar un boschetar utilizând mijloacele de comunicare, ci el foloseşte mijloace materiale spre exemplu îi dă acelui boschetar o găleată şi un litru de ulei şi astfel s-a asigurat pentru patru ani.

Altă explicaţie a conducerii României este că românii au ajuns în aşa hal încât ei îl votează pe X pentru un litru de ulei sau o brichetă şi nu ţin cont de sfatul unui om de ştiinţă, al unei persoane cu mai multe studii şi mai inteligentă şi astfel votul unui om de ştiinţă este egal cu votul unui boschetar şi luându-se în considerare că România duce lipsa oamenilor de ştiinţă se poate subînţelege totul.

Salve!

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s