Dezamăgit… ţara chiar ne vrea proşti


Vă avertizez de la început că ar fi mai bine să nu citiţi asta, nu mă discreditez, dar vreau să mă „descarc” şi nu vreau să rămână nimeni impresionat de ceea ce voi scrie. Nu voi impresiona sentimental, ci doar voi ataca!

M-am săturat şi îmi vine să urlu de câtă prostie văd în jurul meu. Totul porneşte de la colegii de şcoală, cunoscuţi, profesori şi chiar necunoscuţi. Ceea de ce îmi este mie frică este să nu ajung şi eu la fel.

Trec direct la evenimentul pe care ţin neapărat să vi- l povestesc.

Fiind astăzi într-o oră, nu zic numele profesorului sau anume ora pentru că s-ar putea să iasă urât şi vorbind în timpul orei cu profesoara, deviind mult de la subiectul lecţiei se ajunge la tot felul de glume şi deodată profa zice „Da’ voi credeţi că eu vă plac?”, asta fără a fi stârnită de vreunul dintre cei din clas, ci din senin a zis asta.

Am rămas uimiţi, deşi nu ne aşteptam noi de la prea multe de la profesoară, dar măcar ne gândeam că gândeşte şi se cenzurează în vreun fel, dar se pare că ne-am înşelat.

La aproximativ 20 de secunde din clasă se aude: „Sentimenul e reciproc!”, la care toată clasa a început să râdă, fără ca profa să schiţeze cea mai mică intenţie de a o calma.

Mă mir cât de… a putut fi profesoara. Nu înţeleg unde a fost ea în timpul cursurilor din facultate, probabil făcea ceva cu altcineva(las loc să înţeleagă fiecare ce vrea).

Din cunoştinţele mele, în facultate studenţii care urmează să intre în învăţământ fac un modul numit DPPD: Departamenul de Pregărire a Personalului Didactic, care în unele cazuri poate avea un alt nume, dar tot există o tentativă de a-i învăţa pe studenţi cum să se comporte cu elevii, dar mi se pare incredibil modul în care a acţionat această profesoară. În cazul meu nu se pune vreo problemă deoarece nu mă ataşez de nici un profesor,  a nu se înţelege greşit, vreau să spun că menţin de la distanţă relaţia de victimă / călău care dacă este încălcată în general iese urât în cazul celor slabi de spirit.

Mă gândesc că pe la mine prin clasă mai există şi cei care sunt foarte sensibili şi poartă o relaţie empatică cu profesorii, deşi în unele cazuri sunt profesori care cedează şi încep să dezvăluie mai mult decât ar trebui şi mă gândesc că era vreunul ataşat de profesoară, deşi nu vizibil, dar avea cel puţin o impresie bună despre ea şi la auzirea cuvintelor profesoarei s-ar putea ca în subconştientul lor să aibă loc o ruptură care poate avea urmări.

Cu această ocazie ţin să precizez că relaţiile mele cu profesorii sunt de indiferenţă, iar din partea lor de orice fel ar fi nu au răspuns.

Dacă încercaţi să spuneţi că profesoara doar a încercat să facă un test şi să ne vadă reacţiile nu vă cred, deoarece o cunosc pe profesoară şi într-un fel îi atribui o anume etichetă, având în vedere că într-un mod ievitabil şi nevoit am aflat detalii din trecutul ei.

Voi ce părere aveţi sau aţi avut despre profesorii voştrii?

Am mai scris despre asta în Tara ne vrea prosti. 😀

Edit: Am deviat de la subiect, dar vă rog să trageţi concluzia. Ce mai poţi aştepta de la următoarele generaţii dacă cei care ar trebui să le înveţe cum să acţioneze în viaţă şi-au pierdut speranţa şi au ajuns… ceea ce îşi doreşte statul?

 

Edit2: Dacă profa de care am scris trece pe aici o rog să nu ia articolul să să-l ducă direct la director pentru că 1. oricum nu va afla cine sunt(dacă nu se trezeşte vreunu’ care lucrează la turnătorie), 2. am dat-o doar ca exemplu, fără a o jigni şi să ia acest articol ca o morală.

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s