La mulţi ani, România!


Uitaţi că am ajuns şi în acest an la 1 Decembrie să sărbătorim Ziua Naţională a României. Îi spun „La mulţi ani!”, dar şi vouă la fel, pentru că noi depindem foarte mult de ea.

Deşi mulţ dintre noi şi-au pierdut speranţa şi nu ştiu dacă vor mai ajunge ziua de mâine, ar trebui să trecem peste toate astea şi să ne bucurăm măcar o zi din an pentru ţara în care trăim pentru că un teritoriu nu este de vină pentru prostiile dobitocilor care stau pe el şi îl conduc.

Mă refer în acest sens la teritoriul României pentru care au luptat strămoşii nostrii şi au sperat ca într-o zi urmaşilor lor să le fie mai bine, dar se pare că tocmai ceea ce şi-au dorit să se întâmple aia nu s-a întâmplat.

Acum, nu pot da vina doar pe conducătorii noştri pentru situaţia economică a României, dar au o mare parte din vină şi ei deoarece nu ştiu cum să aloce banii, cum să-i gestioneze, mai ales dacă vine vorba de câştiguri personale. Problema privită în ansamblu pare să fie un aranjament la nivel global deoarece populaţia lumii a ajuns la un nivel care nu mai poate fi suportat mult timp de către Terra, în fapt dorindu-se doar o împuţinare a populaţiei lumii, dar pare a fi folosită şi „tehnica” Divide et Impera, criza economică făcându-i pe oameni să aibă păreri economice şi să se dizloce în mai multe mase, care devin aşa-zise „turme” – masă de manipulare.

Dacă în luna trecută se declara că populaţia Terrei a atins pragul de 7 miliarde, dar această cifră în realitate a depăşit 8 miliarde, deoarece acele 7 miliarde sunt populaţia declarată oficial, dar conform aproximărilor unor experţi în geografie demografică mai există un miliard de oameni prin zone inaccesibile sau chiar populaţii care nu doresc să se declare; nimeni nu va bate sute de kilometri prin junglă pentru a număra 5000 de locuitori.

Criza nu va trece curând, dar bine ar fi să nu se mai „adâncească”. Termin aici cu asta şi continui cu subiectul început.

 

Deoarece azi este Ziua Romaniei doresc să vă istorisesc anumite lucruri din trecutul strămoşilor noştrii, dacii. Eu pot spune că am o înclinaţie spre a-i studia pentru că mi se pare normal să îmi cunosc probabilii strămoşi.

Dacii au o istorie frumoasă şi printre toate cele ce se spun de ei: că erau barbari, de multe ori se spune că beau foarte mult şi tot felul de lucruri rele, există şi nişte lucruri uimitoare descoperite despre ei care ar părea să fie oameni civilizaţi. O descoperire impresionantă despre ei este că au inventat un amestec de plante, care avea o anume consistenţă, care îl foloseau pentru a se spăla pe cap, deci au descoperit şamponul. Ei au descoperit această „substanţă” şi i-au ţinut ascunsă reţeta mult timp până când au fost cuceriţi.

Dacă citeşti puţin despre daci, ţi-ai da seama că de la ei ne provin anumite trăsături din psihologia noastră, ca popor. Ei de multe ori erau paşnici cu cotropitorii şi preferau să se lase cuceriţi şi să întreţină cu ei relaţii paşnice, dar cu singura condiţie: să nu se amestece cu ei. Un exemplu concret poate fi dat de trecerea slavilor prin România, care nu s-au amestecat cu dacii, ci dacii au preferat să îi suporte şi să îşi păstreze „rasa”.

Un alt personaj marcant al istoriei dacilor este Zalmoxis care era zeu în Dacia, dar s-au găsit anumite informaţii că el ar fi existat, fiind considerat sclavul lui Pitagora. Este considerat civilizatorul dacilor, considerat ca având cunoştinţe vaste despre logică, botanică, filosofie şi multe alte ştiinţe. Este precizat în multe scrieri ca psihoterapeut, dar şi ca maestru al ocutismului, un aşa-numit iniţiat al ocultismului. O mare dilemă în ceea ce-l priveşte pe Zalmoxis este numele său, problemă întâlnită la mai mulţi zei ai dacilor, numele său fiind precizat în unele însemne şi traducându-se „piele de urs„.

În fine, dacii nu erau atât de necivilizaţi pe cât se crede, dar putem spune că întotdeauna trebuie să existe o persoană sau mai multe care să o defăimeze pe alta din anumite motive sau chiar din senin.

 

Poate v-aţi relaxat citind toate acestea, dacă nu v-aţi plictisit cumva, dar dacă le-aţi citit vă mulţumesc.

 

La mulţi ani!

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s