Aţi vrut iarnă? N-o mai vreţi!


Înainte să înceapă acest măcel alb, i-aş spune, toţi se plângeau că nu a nins şi că totul este compromis din cauza lipsei umidităţii. În acest caz totul se referă la culturi plantate din toamnă, pomi şi tot ceea ce ar însemna agricultură.

Acum după ce şi-a intrat în funcţie iarna toţi se plâng că a nins prea mult, că nu ştiu cum ajung la serviciu, la şcoală sau dacă vor mai trăi sau nu. Pe scurt toţi îşi doresc ca iarna să dispară, să nu mai ningă, să nu mai fie frig şi eventual zăpada să dispară. Aşa ceva este imposibil şi se pare că trebuie să mai îndurăm o perioadă iarna. Poate totul este făcut în aşa fel încât să nu ne mai plângem. Poate trebuie să ne învăţăm minte şi să ne distrugem obiceiul de a plânge din nimic. Când zic plâns nu mă refer la lacrimi, ci la compătimirile aşteptate în general de un român. Asta ne e psihologia şi poate cineva vrea să ne-o schimbe.

Cum de polonezii care se luptă cu nămeţi de 4 metri nu se plâng, ci se descurcă singuri şi caută cele mai utile metode pentru a „trăi bine” ca să folosesc expresia lui Băselu.

În ceea ce priveşte mediatizarea fenomenelor meteo din ultimele zile mi se pare o întârire inutilă şi dezinformare specifică românilor. Sunt alarmaţi proştii încât cred că nu trebuie să mai aştepte sfârşitul lui 2012 cum credeau că vor muri, ci acum le e sfârşitul. Nu e aşa. Deviez de la subiect şi ajung la filmul 2012. Ăla e un rahat de film ce a făcut încasări de pe spatele proştilor care au crezut acel film. Puţin persoane mai înţeleg arta în ziua de azi şi cu atât mai mulţi o consideră divertisment. Filmul este artă. Arta niciodată nu poate reda informaţia aşa cum a fost ea transmisă. Povestea filmului a fost creeată şi îmbogăţită de un om. Acest film a trezit atât interes deoarece oamenii sun interesaţi în special de viitor deoarece ei cred că îl deţin sau şi-l pot decoda. Acest film se bazează pe acest principiu şi mi se pare că se bazează pe principiul pe care merge şi horoscopul.

Horoscopul se bazează pe prostie. Pe prostia omului nestatornic care este interesat de viitor deoarece nu-l înţelege aşa cum este el de fapt. O analiză scurtă asupra horoscopului v-ar putea arăta că el există de undeva de prin anii 2000 – 4000 înainte de Cristos. Cu atât mai multă îi scade veridicatatea. O ştiinţă, aşa cum se prezintă horoscopul, nu poate rezista atâta timp. Asemănările dintre horoscop şi viitor sunt pure întâmplări.

În fine, am deviat de la subiect ca de obicei, dar sper că v-am convins într-o privinţă.

Nu am decât să vă spun iarnă uşoară, să vă fie cald şi drumuri bune!

PS: Aveţi grijă să nu răciţi!

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s