2012 – Sfârşitul lumii [sau cum să manipulezi „masa”]


Discutam zilele trecute cu un prieten despre 2012, el fiind foarte convins că vine sfârşitul lumii şi că nu apucă 2013 şi trebuie să fie „curat” şi tot felul de aberaţii idioţeşti.

Părerea mea despre 2012 ca an în care va avea loc sfârşitul lumii…. o aberaţie. Mi se pare o speculaţie, o prostie care a fost mediatizată şi unii au câştigat mulţi bani din ea.

Analizând puţin situaţia, ne gândim că totul a pornit de la sfârşitul calendarului mayaş. Nicăieri nu se precizeazî motivul exact pentru care nu mai continuă acel calendar şi până la urmă cine au fost mayaşii? Au avut ei cunoştinţe în astrologie, dar nu pot fi atât de exacţi încât să spună că mâine sau peste o lună vine nu-ştiu-ce şi ne omoară.

Dacă eu în acest moment spun că Planeta X va lovi pământul mă va crede cineva? Nimeni, nici măcar eu. Ei, dacă vine un producător şi îmi propune să facem un film pe tema asta, eventual să le oferim proştilor detalii şi să spunem că filmul se bazează pe cercetări ştiinţifice, cu siguranţă voi aduna câţiva adepţi care să mă creadă pe cuvânt.

Totul mi se pare halucinant şi mă amuz cum pot fi manipulaţi atâţia oameni de o prostie, de imaginaţia unui om. Totul a pornit de la acel film, film pe care mulţi nu l-au înţeles şi mulţi nu înţeleg care este scopul unui film, care este scopul artei în ultimă instanţă. Mă amuză proştii care îi văd ieşind plângând de la film şi îi compătimesc povestea celui sau celor din film… Cât-a prostia…

În fine, vă garantez eu că vom scăpa de 12 12 2012 sau 21 12 2012 sau cum vreţi să îi spuneţi. 😉

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s