Urmează o perioadă infernală – campania electorală


Urmează o perioadă groaznică, infernală, de tot rahatul: campania electorală. Sunt îngrozit de fiecare dată când am ocazia de cât de idioţi pot fi unii şi ce fac doar pentru a ajunge la conducere, le spun pupincurişti şi vă promit că voi reveni cu un articol dedicat acestui „tip de oameni” pe care îi vedem la tot pasul în România.E penibil să-i vezi pe politicieni făcându-se reciproc de tot rahatul, ca peste 2-3 luni să-i vezi aliaţi împotriva altuia. Vorbim exclusiv de România, deoarece cred că doar în România poate exista un aşa nivel al curvăsăraie politică. Nicăieri în întreaga, în întregul Univers aş spune, nu există politicieni mai curve decât în România. Nu trebuie să dau exemple deoarece numai asta vedem la TV. Până acum ceva timp se făceau de tot rahatul, se băteau în discursuri şi se făceau inapţi, când deodată îi vedem aliaţi şi totul s-a terminat – cei mai buni prieteni. Fraţilor, asta nu-i politică. Ăsta-i joc de copii.

Nu spun că în afară nu există luptă între politicieni, dar lupta acolo se duce altfel. Este o luptă diplomatică, civilizată, psihologică în multe cazuri. În România totu-i pe faţă şi mai nou şi pe la spate. Se cunosc evenimentele din ultima campanie electorală în care politicienii au apelat la parapsihologi pentru a câştiga alegerile prin metode necurate. Mă refer la polemica despre flacăra violet. Lăsând gluma la o parte, cu aceste lucruri nu e de joacă, dacă până acum eram manipulaţi prin demagogie, se apelează la ştiinţe oculte pentru a câştiga alegerile. Nu pot garanta că în acea perioadă n-au fost folosite aparate psihotronice pentru a câştiga alegerile. Atunci au fost testele de acum urmează adevăratul război parapsihologic.

Nu ştiu cum să vă spun, dar în afară nu există aşa ceva. Finanţări din bani publici sau luptă prin mijloace necurate. Dacă vrei să ajungi preşedinte, primar, şef de trib trebuie să ai bani să-ţi faci campania electorală. Dacă îmi aduc bine aminte Obama s-a împrumutat pentru a-şi termina campania, dar la noi îşi permit să facă campanii de zeci de mii de euro pentru că nu-s din banii lor.

Lupta dintre politicienii din afară se duce altfel, spuneam. Mă refer la cunoştinţele politicienilor din afară şi la modul în care le folosesc. Dacă politicienii români n-au cultura unui elev de clasa a zecea, uneori a unuia de clasa a patra, politicienii din afară trebuie să aibă cultura generală peste media populaţiei. Ei se luptă prin intermediul psihologiei, impropriu spus, mai exact ei au cunoştinţe vaste de psihologie şi ştiu ce trebuie să facă pentru a obţine un anume rezultat de la populaţie. Un exemplu care spune totul este Hitler. E ciudat modul în  care a ajuns la conducere, dar mulţi istorici susţin că s-a folosit de puterea ascunsă a discursurilor, era un bun orator. Ipoteză pe care o susţin deoarece studiez psihologia şi este incredibil cât poate însemna un gest într-un discurs. Trecând din nou la politicienii români, nu cred că ei au vreun psiholog în spate sau ei personal să ştie cum să se folosească de nişte „amătâte de gesturi” pentru a-şi câştiga votanţii necesari câştigării alegerilor.

 

Spre final precizez că atunci când am scris politicienii din afară, m-am referit la politicieni din ţări precum SUA, Germania şi alte ţări, dar vă spun că pânp la urmă „fiecare pădure îşi are uscăciunile”, dar în România sunt numai uscăciunim, incredibil.

 

Cam atât de data asta. „Pă data aviatoare!”

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s