Romania – Cum sa nu apreciezi munca olimpicilor


Mă tot uit de câteva săptămâni la Jocurile Olimpice, deşi nu sunt un mare practicant, nici un mare fan al sportului, şi văd cum câţiva români, care merită tot respectul şi aprecierea pentru munca şi efortul depus pentru a ajunge acolo şi a obţine un loc pe podium. Chiar de nu au obţinut un loc pe podium, îşi merită respectul pentru că s-au calificat şi au făcut tot ce au putut. Dureros este că în aceste momente toţi îşi aduc aminte de sportivii olimpici şi îi felicită, asta până se termină olimpiada, pentru că apoi ei sunt uitaţi, ca şi cum timpul s-ar fi scurs şi ei ar fi dispărut. Urmăream ieşirea nervoasă a Cătălinei Ponor şi declaraţia de presă care a urmat apoi, dar pot spune că ea a fost forţată să declare ceea ce a declarat. Spun forţată, nu în sensul de a fi fost obligată sau condiţionată, ci ceea ce a spus a fost doar din respect pentru antrenori, tocmai de aceea nu m-a mirat momentul în care ea a declarat că se retrage.

Nimeni din România asta, în afară de oamenii simpli, nu respectă cu adevărat olimpicii, olimpici care au avut în timp performanţe uluitoare pentru modul cum sunt trataţi sau unde se antrenează. Am apucat odată să discut cu o persoană care  făcuse performanţă pe canoe şi mi-a povestit modul în care erau tratate. Totul e groaznic, pe lângă că ea nu avea familie decât de sărbători, o săptămână – două, şi în vacanţa de vară la feş, cel mult o lună, mi-a povestit că mâncarea era întotdeauna groaznică şi de foarte multe ori antrenorii aveau ieşiri nervoase şi le tratau ca pe nişte sclave. fără a respecta programul stabilit.

Respect sportivii olimpici români şi îi felicit pentru tot ceea ce au făcut în numele acestei ţări!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Romania – Cum sa nu apreciezi munca olimpicilor&8221;

  1. Sunt de laudat pentru munca lor, nu sunt apreciati cat ar merita probabil, si nu de mine pentru ca nu ma pasioneaza ci de aia care sunt la conducerea Romaniei. Oricum pana la urma fiecare face ce vrea in viata si face pentru el..

    Apreciază

  2. Cam asa e, dar totusi cred ca munca lor ar trebui apreciata.
    Sa nu uitam ca oamenii astia nu prea au viata personala, deoarece… sunt in cantoament.
    In Romania sunt apreciati aceia care nu merita, dar, in fine, nu

    Apreciază

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s