„Ia tigaia, neamule!”


O zi normală din viaţa locuitorilor unui oraş. Se anunţă mare deschidere de (hyper-duper-mega)market  şi toată lumea-şi pune în gând să ajungă neapărat la deschiderea mult aşteptată a noului market. Ajung acolo mulţi dintre ei, îngrămădeală mare, gălăgie, îmbulzeală, înjurături, huiduieli, un peisaj întâlnit des în draga noastră Românie.

Oamenii, tensionaţi în aşteptarea unor posibile oferte se gândesc la diverse scenarii, care mai de care mai frumos, reduceri mari, de 80-90%, poate chiar primesc ceva pe gratis.

Ghici ce? Când ajung la rafturi văd reduceri foarte mari la tigăi şi se gândesc să cumpere cât mai multe, să facă una cadou bunicii, una mamei, etc etc.

 

Acum să trecem la partea realistă a reducerilor făcute tigăilor în ultima vreme la evenimentele de deschidere a hypermarketurilor şi nu numai.  Întotdeauna tigăile „reduse” sunt faimoasele tigăi cu teflon. Mulţi le consideră o invenţie folositoare, dar aceste tigăi ascund ceva înfricoşător. Teflonul încălzit la temperaturile la care sunt gătite mâncărurile, eliberează o serie de agenţi chimici toxici, agenţi care nu-şi fac cunoscută prezenţa repede, ci în timp, ei conduc şi favoriazează apariţia unor forme de cancer.

Am privit cu suspiciune dintotdeauna aceste reduceri la tigăi, dar nu am avut niciodată ideea de a studia asta în amănunt, iar când am făcut-o… nu a rezultat un lucru mult prea frumos.

 

Ce spuneţi… mai cumpăraţi tigăi cu teflon… la orice preţ ar fi ele? Să nu uităm că teflonul se găseşte şi în detergenţi şi în varul lavabil… aşa că… trebuie să avem mare grijă la ceea ce mâncăm.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s