Motorul de căutare Facebook


De mai bine de un an se tot speculează în legătură cu lansarea unui motor de căutare de către Facebook. Zilele acestea Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în prezent CEO al Facebook (parcă), a anunțat oficial că Facebook va implementa un motor de căutare intern, adică motorul de căutare va returna rezultate doar din conținutul prezent pe rețeaua de socializare, bineînțeles, cu anumite restricții în ceea ce privește mesajele distribuite doar în interiorul unor grupuri restrânse.

Îmi aduc aminte că anul trecut, pe la jumătatea anului, dacă nu mă înșel, apăruse un val de știri în presă despre un anume motor de căutare ce va fi dezvoltat de Facebook. S-a vorbit atunci o perioadă numai despre asta, apoi s-a făcut liniște și acum apare un nou val de știri despre motorul de căutare Facebook, numit Graph Search. Aștept primele reacții ale webmasterilor și bloggerilor în legătură cu acest motor de căutare.Bănuiesc că vor apărea unii care vor specula tot felul de servicii în urma lansării acestui motor de căutare. Vor apărea tot felul de cărți, sfaturi pentru care trebuie să plătești, likeuri provenite de nu-știu-unde pentru a te „crește” în rezultate etc.

Poziționarea rezultatelor se va face, conform informațiilor oferite de Zuckerberg presei, în funcție de numărul de vizualizări al mesajului, like-uri și distribuiri.

Eu abea aștept să văd ce poate Seach graph și doresc să văd dacă își merită toată faima pe care și-a făcut-o înainte de lansare. Mă gândesc că această lansare este doar un început pentru ceea ce ar putea fi un motor de căutare pe Internet, concurent al Google, pentru că și Google a încercat să-i fure ceva faimă Facebook-ului prin lansarea rețelei de socializare Google+.

Cred că lansarea Graph search nu va afecta în niciun fel motorul de căutare Google, iar dacă va fi afectat, va fi doar într-o mică măsură, insesizabil.

Și o întrebare, așa ca de sfârșit de articol, oare vor apărea webmasteri care să facă optimizare SEO pentru Graph Search, ce părere ai?

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s