Bine ai venit, Zebră!


Pe siteurile de SEO au apărut primele informații despre un nou update al algoritmului de căutare Google. După Panda, Penguin… urmează tot un animal colorat în alb și negru: Zebra.

Bine ai venit, Zebră și sperăm să faci cât mai puține victime printre cei care lucrează „curat”!”

Interesant este că anul trecut, după lansarea lui Google Penguin, mulți webmasteri au spus în glumă ce animal urmează, animalul sugerat de ei fiind Zebra.

Dacă Panda a fost un update care s-a „ocupat” de elementele on-site, iar Penguin s-a „ocupat” de elementele off-site, acum Zebrei îi rămâne să verifice activitatea siteurilor social media. În principal, conform speculațiilor apărute în presa de specialitate, Zebra va avea în vedere retweet-urile, like-urile, distribuiril, plus-urile etc. nenaturale, adică un număr prea mare de ceea ce am precizat anterior din partea unor oameni care nu au legătură cu nișa pe care activează siteul va aduce de la sine o penalizare pentru acel site.

Deocamdată acestea sunt doar niște zvonuri, nimic confirmat oficial deocamdată. Oricum acest update este iminent și cred că îi va duce în faliment pe cei care vând like-uri, plus-uri etc.

 

Aștept primele informații oficiale pentru a mai scrie ceva despre Zebra, dar anticipez un nou val de nemulțumiri din partea webmasterilor ce va veni odată cu lansarea acestui algoritm, așa cum s-a întâmplat și la lansarea lui Penguin. Atunci forumurile SEO s-au umplut de mesaje scrise de webmasterii nemulțumiți de update. De această dată s-ar putea să fie la fel de mulți atinși de acest update și s-ar putea să se întâmple aceeași poveste.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Bine ai venit, Zebră!&8221;

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s