„Să știi mai multe, să fii mai bun!”


Poate ați auzit, poate n-ați auzit despre „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Aceasta este denumirea pe care au dat-o  cei din Ministerul Învățământului săptămânei extracurriculare din acest an, săptămâna care anul trecut a purtat numele de „Școala altfel”, un real eșec din punctul meu de vedere, aștept să văd cum se vor desfășura lucrurile anul acesta.

Programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” se va desfășura între 1 și 5 aprilie și va cuprinde activități diverse, conform comunicatului oficial dat de către minister.

Anul trecut a fost primul an în care s-a aplicat această idee în România și în unele locuri a avut succes, în timp ce în unele școli a fost un eșec total, am auzit chiar școli în care elevii au refuzat să vină la școală, motivând că această săptămână este una de vacanță în care n-aveau ce căuta la școală. 🙂

Consider ideea care stă la baza acestui proiect, program sau cum vreți să-l numiți una bună care ar putea să-i aducă pe elevi și profesori să se cunoască și în alte ipostaze în afară de cea „victimă – călău”. Elevii îi pot cunoaște mai bine pe profesorii lor, în timp ce profesorii își pot vedea elevii, de asemeni, în alte ipostaze și își pot forma o impresie mai completă despre ei.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s