Muzica romaneasca


Am o luna si 2 saptamani de cand nu am mai ascultat nicio melodie romaneasca nou lansat. A fost un mini experiment in care am dorit sa vad incotro se indreapta industria muzical romaneasc, am evitat sa ascult noile melodii in aceasta perioada  pentru a vedea evolutia muzicii romanesti si pentru a-mi verifica o presupunere mai veche cu privire la muzica romaneasca.

Totul e OK, m-am apucat si am ascultat melodiile care s-au lansat. Nu m-apuc sa spun aici piesele sau artistii, stim bine cu totii ce s-a lansat in ultima perioada. Mi s-a confirmat o presupunere mai veche depsre care spuneam mai sus ca am dorit s-o verific prin acest mic experiment, muzica romaneasca nu mai e muzica, e un amestec de sunete ritmate, eventual cu vreunul sau vreuna care schelalaie niste cuvinte sugrumate. Trist, dar adevarat si trebuie sa recunoastem ca doar cateva trupe romanesti mai fac muzica sau ceva care aduce a muzica, nu e neaparat muzica. Pornind de la muzica usoara, pana la hip hop, totul s-a denaturat si nu mai e ce a fost odata.

Am un lucru pe care nu-l intelegsi tot ma gandesc la el de multa vreme in cautarea unui raspun, dar deocamdata fara niciun rezultat, nu inteleg cum persoane care au voce si ar putea canta muzica canta niste melodii fara valoare. Ma refer la Andra, Elena Gheorghe, poate chiar si Inna, dar si alti artisti romani. Are cineva vreun raspuns care sa m-ajute in demontarea acestui mister? Excludem banii, bani ar putea face si daca ar canta muzica, nu prostii.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s