Asigurarile RCA


Zilele trecute firmele de asigurari RCA au anuntat ca au in plan cresterea preturilor pentru anumite categorii de varsta ale asiguratilor, cele mai afectate categorii fiind intre 20 si 25 de ani, respectiv 25 si 30 de ani. Isi doresc sa impuna o astfel de masura pentru ca majoritatea accidentelor sunt cauzate de soferii ce apartin acestor categorii, unii dintre ei fiind considerati incepatori si facand greseli elementare care duc la pierderi simtitoare pentru unele companii de asigurari, de aceea se doreste cresterea cu cateva procente, unele companii cer mariri de pana la 50% pentru anumite categorii de asigurati.

Mi se pare o masura necesara, daca gandesc din prisma asiguratorului, dar ca asigurat, nu sunt de acord cu aceasta masura, atat timp cat stiu ca nu am facut accidente si am condus prudent intotdeauna, nu inteleg, de ce trebuie sa platesc prostiile altora de varsta mea?  Deja unele companii de asigurari si-au asigurat clientii ca nu vor creste preturile si ca nu trebuie sa isi faca griji, in timp ce alte companii de asigurari RCA tuna si fulgera ca vor asigurari mai scumpe. Ghici ce urmeaza? Clientii vor migra catre companiile cu asigurari la preturi mai mici, dar pe moment companiile care doresc sa creasca preturile RCAului nu isi dau seama de ce va urma, atunci va fi prea tarziu. In timp ce unele companii doresc RCA mai scump, altele vand cu succes RCA ieftin si castiga tot mai multi clienti. Mi se pare si normal, ca client, sa cumpar de acolo unde e mai ieftin, de ce sa dau mai multi pentru aceleasi servicii? Prefer sa dau banii aia pe altceva, nu sa-i imbogatesc pe asiguratori.

As putea spune despre aceasta masura, ca un adevarat roman caruia ii place sa se lamenteze, ca e o masura despre care poti auzi doar in Romania, nicaieri in lume nu mai dai de asa ceva, desi cred ca in afara masurile sunt aproximativ aceleasi cu cele pe care doresc sa le impuna asiguratorii romani.

 

A trecut iarna, a venit de mult timp vara, trebuie sa fim atenti la anvelopele pe care le montam pe masini, trebuie sa scapam de anvelopele de iarna si sa montam anvelope de vara. E o dilema intreaga cu anvelopele, de unde le cumparam, raportarea pret-calitate, cat de bun sunt anvelope vara si care firma este mai buna, numai complicatii, asa cum spuneam.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s