Prism si spionajul online


Cu siguranta ati auzit de scandalul Prism si de toate zvonurile pe care le-a starnit acest program, cica secret, al agentiei americane NSA(National Security Agency). Programul Prism ii acorda dreptul NSA-ului sa urmareasca si sa aiba acces la orice informatie ce circula pe internet, indiferent daca este un mesaj, un document, un fisier text, video, audio si asa mai departe.

NSA a primit aceste drepturi in urma unor acorduri semnate cu principalii furnizori de servicii online si companii de tehnologie, adica nume mari din domeniu, adica principalele mijloace prin care utilizatorii de internet sunt interconectati si tin legatura.

Conform acestei conspiratii NSA poate vedea orice de pe internet in timp real, fara prea mare greutate. Mi se pare si normal ca un serviciu secret de informatii sa aiba acces la aceste informatii, desi oficial nu ar recunoaste nimeni asa ceva. Ma gandeam ca este posibil asa ceva si ca unii se folosesc de aceste informatii in anumite scopuri dinainte ca conspiratia Prism sa iasa la iveala.

Multi se simt lezati si spun ca le sunt incalcate drepturi fundamentale si ca nu este posibil asa ceva, eu va spun ca e posibil si, chiar, total legal, daca informatiile obtinute prin aceasta metoda sunt folosite in scopuri „bune”, adica pentru a descoperi niste infractori sau pentru a anexa informatiile ca probe la niste dosare ca dovezi. Nu ma mira si, sincer, putin imi pasa ca pot vedea tot ce fac eu pe internet, nu au nimic interesant de vazut, atat timp cat fac doar lucruri legale, cred ca cei care tot fac urat se simt cu musca pe caciula, cum ar spune romanul. Nu cred ca ii intereseaza discutiile pe care le am cu colegii, prietenii, familia, nu au ce vedea.

Totusi, apare un semn de intrebare, ne indreptam din nou spre incalcarea la viata privata, la ceea ce a fost regimul comunist odata? Inteleg cererile pe care le formuleaza o instanta pentru a le folosi pentru a dovedi ceva, dar nu cred ca este nevoie de supravegherea intregului internet pentru a da de acel procent de zero virgula nu stiu cat la suta de infractori si oameni care desfasoara activitati ilicite.

Un sambure de adevar exista in acest scandal, este imposibil sa iasa fum fara foc, ceva tot exista acolo, desi nimeni nu recunoaste nimic. In plus, nu imi pot explica raspunsurile explozive si impulsive pe care le dau oficialii SUA si NSA. Daca nu ar fi nimic adevarat in spatele acestui scandal, de ce reactioneaza atat de violent si neaga cu atat de multa vehementa?

 

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s