Probleme de vacanta


Recent am plecat impreuna cu niste colegi intr-o excursie ceva mai lunguta prin care am vizitat obiectivele turistice din aproape intreaga Moldova, deci va dati seama ca am avut ceva drum de facut. Drumul, asfaltul, asa cum stim cu totii, nu este nicaieri in Romania atat de bun incat sa nu iti faci probleme pentru anvelopele sau jantele masinii.

Am fost cu un microbuz pentru ca eram mai multi, l-am inchiriat impreuna cu sofer si am platit o anumita suma pe fiecare kilometru parcurs, dar cred ca stiti asta daca v-ati ocupat vreodata de organizarea unei excursii in grup.

Daca drumul a fost asa cum a fost si ne-a zdruncinat toata ziua, nu a fost de ajuns, am facut si pana si a trebuit sa asteptam ca soferul sa schimbe anvelopa. A trebuit sa stam vreo 30 de minute pentru ca soferul sa rezolve problema. anvelopaAm avut noroc ca era profesionist si nu i-a luat nu stiu cate ore pentru a schimba o anvelopa. Ne-a salvat si anvelopa pe care o avea soferul de rezerva, daca nu o avea nu stiu ce ne faceam, ne aflam undeva in mijlocul padurii, iar prima vulcanizare, dupa cate ne arata GPS-ul era la vreo… 50 de kilometri. Frumos, nu? Soferul se lauda ca a cumparat recent un set de anvelope de pe un magazin online care le vindea la reducere, astea ne-a repetat tot timpul cat a lucrat la schimbarea anvelopei.

Asa cum spuneam, am parcurs un traseu destul de lung si aproximez ca am parcurs in jur de 200 de kilometri de drumuri cu gropi. Nu imi dau seama cum este posibil ca acele drumuri sa nu fie asfaltate bine, avand in vedere ca sunt singura cale de acces catre anumite obiective turistice vizitate de multi turisti si doresc sa subliniez ca nu numai turisti romani, ci in majoritate turistii cu care ne-am intalnit erau straini. Am dat de mai multe grupuri de germani, cateva de francezi, vreo doua trei grupuri de elvetieni si un alt grup format din pensionari care erau din mai multe colturi ale Europei. Am ramas mirat de numarul mare de turisti germani pe care i-am intalnit, am numarat vreo 20 de grupuri de germani, iar pe 15 dintre toate acestea le-am intalnit in manastiri. Am ramas mirat de cat de minunati erau ei de manastiri, de zidurile care le-nconjoara, de picturi si de o multime de lucruri marunte caroara, sa spun sincer, nici nu le observam daca nu imi atrageau ei atentia. E un semnal de urgenta si trebuie sa ne gandim serios la remedierea acestei probleme, nu stim sa ne apreciem tara si, cel mai rau, nu stim sa ne vindem. Nu stim cum trebuie sa ii atragem pe straini, nu stim unde sa-i cazam si cum sa le luam banii, mai avem multe de invatat. Bulgarii ne arata ca lucreaza la asta si se observa ca si reusesc sa se vanda bine, avem de invatat ceva de la ei.

Am uitat sa spun ca soferul avet un set de anvelope pe care-l comandase de pe internet, asa cum spuneam mai sus si cum ne-a spus soferul continuu timp de jumatatate de ora cat a lucrat la schimbarea anvelopei avariate.  Soferul mai zicea ca are doar o singura marca de anvelope pe care-o prefera, alte marci nu-i plac si spune ca nu sunt deloc performante in comparatie cu cea pe care o apreciaza el, Goodyear. Soferul ne-a mai spus ca niste anvelope Goodyear sunt mai scumpe decat celelalte pentru ca au un plus de performanta din mai multe puncte de vedere, pornind de la aderenta, pana la distanta de franare si alte chestii de felul acesta.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s