Unele celule ale sistemului imunitar pot trata cancerul


Numeroase celule care pot ataca cancerul si HIVUL au fost dezvoltate in laborator si ar putea fi folosite cu succes impotriva unor boli.
Aceste celule apar in mod natural, intr-un numar mic, dar se doreste ca injectarea lor intr-o cantitate si intr-un numar cat mai mare ar putea sa afecteze sistemul imunitar, dandu-i o energie capabila sa lupte cu anumite boli.
Studiul efectuat de japonezi a fost publicat in Jurnalul de Celule Stem.
Expertii spun ca aceste rezultate au un mare potential, dar orice terapie care ar putea fi dezvoltata trebuie sa fie foarte sigura.
Cercetatorii si-au dezvoltat atentia asupra unei globule rosii a sangelui, numita si „Cytoxic T-cell” care poate recunoaste infectiile produse de diferite tipuri de cancer, la suprafata celuleor.
Echipa de la Universitatea din Tokyo a folosit tehnologie de ultima ora in producerea de astfel de celule.
Un grup a produs „T-cells” care lupta impotriva cancerului, iar celalalt a dezvoltat astfel de celule care sa combata HIV-ul.
Aceste celule obtinute, au fost convertite in celule stem, iar numarul lor ar putea fi sporit in laborator. Apoi aceste celule vor fi convertite iarasi in starea lor initiala si vor fi capabile sa contracareze boli precum cancerul si HIV-ul.
Noi arme
Aceste grupuri au aratat faptul ca ei pot dezvolta si creste numarul acestor tipuri de celule, dar nu si ca pot fi introduse inapoi in pacient in siguranta, sau ca pot fi folosite din nou, dupa ce au fost multiplicate, pentru a putea trata bolile sus mentionate.
Dr. Hiroshi Kawamaoto, care a lucrat la acest proiect afirma:” Urmatorul pas ar fi acelea in urma caruia sa verificam daca aceste celule pot omori anumite tumori prezenta in anumite celule, dar nu si restul de celule sanatoase”.
Aceste rezultate sunt totusi neclare in cea ce priveste eficienta lor in tratarea infectiilor cu virusul HIV, a altor infectii si chiar a unor forme de cancer.
„Foarte incurajatoare”
Expertii gasesc totusi aceste rezultate a studiilor destul de incurajatoare.
Prof. Alan Clarke, directorul Centrului European de Celule Stem, afirma:”Aceasta este o descoperire extrem de importanta care extinde capacitatea noastra de a dezvolta noi terapii.”
El mai afirma ca aceste celule pot fi „personalizate” in functie de fiecare pacient in parte, astfel incat sa nu existe riscul unei respingeri.

Sursa: BBC News

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s