Epilepsia si migrenele pot avea o cauza genetica


Un puternic precedent familial poate creste sansele ca migrenele severe sa apara, spune un studiu publicat in Jurnalul Epilepsei. Cercetatorii de la Universitatea Columbia din New York au analizat 500 de familii care au doua sau mai multe rude care sufera de epilepsie.
Acestia au gasit anumite indicii care arata faptul ca unele gene pot cauza epilepsia. In urma acestor rezultate, s-ar putea obtine un tratament al acestei boli.
Studiile anterioare au aratat ca oamenii care sufera de epilepsie au sanse mult mai mari sa dezvolte si unele migrene si dureri de cap, spre deosebire de restul populatiei, dar nu se stie inca daca aceasta ar fi o cauza genetica.
Cercetarile mai evidentiaza faptul ca persoanele cu trei sau mai multe rude apropiate au sanse cel putin duble sa dezvolte unele migrene cu aura, fata de pacientii cu antecedente in familie mai scazute.
Migrena cu aura este o forma severa de durere de cap, precedata de simptome ca si unele ameteli, pierdere temporara a vederii, probleme de vorbire, etc.
Dr Melodie Winawer, cercetatorul sef si coordonatorul studiului, de la Universitatea Columbia afirma ca este un pas inainte spre a realiza un tratament corespunzator.
„Studiile noastre demonstreaza faptul ca este o puternica legatura genetica intre migrena si epilpesie, deoarece rata migrenelor este crescuta doar la persoanele care sufera de epilepsie sau care au rude apropiate care au aceasta afectiune”.
In aceste cercetari, colegii Dr. Winawer analizaeaza datele colectate de la diferite insitutii, care au la randul lor anumite date colectate in urma studiilor precedente.
Simon Wigglesworth, directorul unui astfel de institut, afirma ca rezultatul final este unul incurajator.

Sursa: BBC News

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s