Greutatea reprezinta sanatatea


Un studiu care demonstreaza faptul ca persoanele supraponderale pot avea o viata mai lunga a cauzat numeroase reactii din partea expertilor
Cercetatorii, au publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane un articol din care reiese ca persoanele obeze au sanse mai mici sa moara prematur decat persoanele cu o greutate normala.
Dar sa fii supraponderal sau obez iti poate afecta calitatea vietii.
Cercetatorii Centrului National de Sanatate din Statele Unite, au observat 97 de studii care au implicat aproximativ 2.9 milioane de oameni si au comparat rata mortalitatii cu Indexul de Masa Corporala(IMC)- un indice care masoara obezitatea folosind greutatea si inaltimea unei persoane.
Un numar care este cuprins intre 18.5 si 25 este considerat a fi sanatos. Cu toate acestea, cei grasi, cu un IMC cuprins intre 25 si 30 au sanse cu 6% sa moara mai tarziu fata de cei care sunt considerati a avea o greutate nromala, raporteaza expertii.
Cei foarte grasi( indicele este cuprins intre 30 si 35) au aceleasi sanse sa moara prematur, ca si cei cu un IMC normal.
Posibilele explicatii includ faptul ca persoanele supraponderale beneficiaza si de un tratament specific, cum ar fi controlul tensiunii, iar cei internati in spitale beneficiaza de un tratament mai amplu.
Cu toate acestea, studiile se refera exact la anii de viata, nu si la cat de sanatoase au fost aceste persoane.
Incovnenient
Profesorul John Wass, vicepresedintele Royal College din Marea Britanie, afirma:” De cate ori ati vazut o persoana care are peste 100 de ani supraponderala? Raspunsul este sigur negativ”.
Acesta mai spune ca cei supraponderali au murit cu ani in urma in urma problemelor cardiace sau a diabetului de tip 2.
Alti experti critica metodele cercetarii.
„Un anumit procent din cei slabi sau normali, erau deja bolnavi, iar oamenii bolnavi au tendinta de a muri mai repede” afirma Donald Berry, de la Universitatea din Texas.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s