Boli transmise in urma consumului de carne


Zeci de oameni din Olanda si USA s-au imbolnavit cu salmonela dupa ce au consumat peste afumat, spun autoritatile Olandeze.

Aproximativ 200 de oameni s-au imbolnavit in Olanda, impreuna cu 100 din USA, spune Institutul National pentru Sanatate Publica. Un oficial al acestuia afirma pentru BBC ca acest caz ar putea fi “varful icebergului”. Somonul afumat produs de Foppen, o companie olandeza, a fost retras de la comercializare. Foppen aproviziona majoritatea supermarketurilor precum si lanturi mari de magazine, dupa cum informeaza Autoritatea Olandeza pentru Protectia Alimentelor:” Aproximativ 200 de persoane s-au imbolnavit dupa ce au consuman somon”, in Olanda, in timp ce in USA au cazut prada acestei boli aproximativ 100 de oameni. Totusi, numarul persoanelor imbolnavite ar putea fi insa mult mai mare”

Somonul afumat produs de cei de la Foppen a fost retras din magazionele din Olanda, precum si o importanta cantitate de marfa distribuita international, in SUA.

In urma unui anunt pe websiteul producatorului, acesta afirma:” Sincere scuze pentru orice neplacere cauzata”.

Infectia in mod normal cauzeaza diaree, crampe abdominale si uneori febra cu varsaturi. Aceste simptome de obicei dispar in 7 zile, dar uneori tratamentul poate viza si o deshidratare.

 

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s