Ce ar trebui sa stiti inante de a cumpara o casa?


Atunci cand cumparati o casa emotiile pot fi foarte mari, dar poate fi de asemenea o provocare. Ceea ce nu cunoasteti va poate perjudicia, asa ca aruncati o privire peste aceste sfaturi pentru a va face cautarea casei ideale cat mai placuta.

Autorizat pentru vanzari

Inainte de a angaja un agent imobiliar, asigurati-va ca acesta este autorizat si lucreaza in colaborare cu o agentie cu o buna reputatie. Cautati pe cineva cu care sa va simtiti confortabil, cineva car sa nu fie interesat strict de comisionul pe care il va castiga, ci si de a va ajuta in a gasi casa pe care o cautati. Agentul dumneavoastra ar trebui sa fie familiarizat cu zona sau cartierul pe care il vizati, fiindca fiecare zona are idiosincrasia sa. Cereti contactele unor persoane de referinta care va pot da informatii despre alte experiente profesionale cu agentul respectiv.

Conpuneti o lista cu dorinte

Faceti o lista cu toate acele obiecte pe care le vreti neaparat in casa dumneavoastra. Ganditi-va unde va veti petrece cel mai mult timpul si asigurati-va ca acele spatii – bucatarie, de exemplu, daca va place sa gatiti, sau un birou, daca lucrati de acasa – au tot ceea de ce aveti nevoie. Decideti daca veti vrea ca locuinta noua sa dispuna de o curte, o terasa sau o veranda, cate o baie pentru fiecare dormitor, si hotarati si la care dintre acestea puteti renunta.

Locatia, locatia, si iar locatia

Luati in considerare argumentele pro si contra ale zonei geografice ale casei dumneavoastra. Se afla aceasta aproape de toate toate facilitatile de care aveti nevoie, precum transport public, scoli sau spatii verzi? Vecinii sunt in marea lor majoritate tineri, familii cu copii sau persoane mai in varsta?

Trebuie sa tinem cont de toate aceste elemente mai sus enumerate, atunci cand dorim ca investitia noastra sa fie una “trainica”, deoarece achizitia unei locuinte, de cele mai multe ori este vazuta ca o provocare.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s