Multă zăpadă, la fel de multă incompetență


Nu ne putem da seama cât de proști sunt aleșii români decât dacă-i punem la încercare, în rest știu să vorbească frumos și să spună cuvinte pe placul proștilor. De data asta am avut cu toții șansa de a vedea cum se descurcă adminstrația română în cazul unor situații impuse de vremea rea, de zăpadă, mai exact.Nu e prima dată că ninge în România și nici prima dată că ninge atât de mult, am avut ierni cu mai multă zăpadă, dar, bineînțeles, iarna ne-a prins pe nepregătite și iar au fost mii de oameni blocați de către zăpadă. Nimeni nu avea utilaje de deszăpezire pregătite pentru asemenea situații și câte utilaje erau, și alea au fost distribuite și manageriate prost. Nu este prima dată că se întâmplă așa, în fiecare an avem ocazia de a vedea prefecți care dau declarații lipsite de sens și care nu știu ce să facă pentru a salva viețile unor oameni. Este multă zăpadă, dar la fel de multă incompetență este și printre cei care ne conduc.

Din punctul meu de vedere, respectul îl merită militarii, jandarmii, polițiștii, voluntarii și membrii cluburilor off-road, sper să nu uit pe nimeni, mă refer la oamenii care intervin în teren, nu la conducătorii care dau ordine și nu aruncă nicio privire în teren, măcar de ordinele lor ar fi bune și dacă ar ajuta la ceva, dar mai mult încurcă.

 

Incompetența nu e scuzabilă domnilor, unde sunteți voi nu se admit greșeli, greșelile sunt omenești, știm și noi, dar de deciziile voastre depind viețile a zeci de mii de oameni, o greșeală poate conduce la lucruri dezastruoase în teren. Lăsați deciziile teoretice și dacă vreți să dovediți că ați fost ales pe merit și chiar vă pasă de cetățenii români, duceți-vă în localitățile izolate, luați pulsul situației de acolo și mai dați puțin și la lopată. Asta nu doar că va dovedi că sunteți interesați de situație, dar ar putea să vă aducă și niște voturi în niște viitoare alegeri, se numește credibilitate, sunteți atât de dobitoci încât nu știți să profitați de ea. Până la urmă, vă cred doar niște legume fără pic de creier care știu doar să împartă sacoșe, găleți și cârnați pentru a fi alese. Nu meritați să fiți catalogați drept oameni, nici măcar animale, le-am jigni și pe ele, măcar ele au instincte în virtutea cărora acționează și, de multe ori, iau decizii mult mai bune decât ia omul în virtutea intelegenței.

 

Singurul om care s-a remarcat și e demn de respect dintre voi este Raed Arafat. Omului ăsta îi datorăm mult, noi românii. Mi se pare singurul intresat de situația oamenilor înzăpeziți și care face tot posibilul pentru a-i ajuta din motive intrinseci, nu pentru bani, nu pentru faimă, pur și simplu îi pasă de acei oameni și este în stare să își încalce atribuțiile pentru a ști că acei oameni sunt în siguranță. E singurul om cu adevărat competent și… singurul om dintre voi, aleșilor, restul cu greu vă ridicați la rangul unor legume și nu dovediți nici măcar urmă de demnitate.

 

Rușine, rușine din nou! Așteptăm situații asemănătoare să vedem dacă vă mai votează cineva de acum! Toate situațiile astea se adună, se depozitează undeva în psihicul oamenilor și când va veni momentul să fiți din nou aleși, nu neapărat voi, ci și culoarea de care aparțineți, situațiile vor fi din nou activate și voturile vor veni din… :).

Vota-v-ar moartea și lua-v-ar dracul. Noi nu vă mai votăm și nici nu mai stăm la hatărul vostru. Păstrați-vă sacoșelele și mâncați-vă cârnații, dați-vă gălețile de cap, mâncați-vă fasolea și putreziți-vă ciolanele. Asta-i doar așa, o mică parte din viitorul mesaj electoral. Noi, proștii, ar trebui să începem o contracampanie. În curând, prezidențiale, parlamentare.

Veți vedea cine vă mai votează. 🙂 Cu respect, vă urez succes la mititica și… nu uitați, nu scăpați săpunul. Oricât de multă mită ați da, tot acolo ajungeți, a început să miște ceva și în România, ghinion.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s