Importanța comunicării în școală


Consider că rolul pe care îl are comunicarea este atât de evident încât necesitatea învățării tehnicilor de comunicare în școală este prioritatea fundamentală. Studiind comunicarea în școală, există șansa de a evita un ciclu nefericit de obișnuit de stereotipii și platitudini în actul de comunicare. Pentru că în școală se practică atât comunicare orală, cât și cea scrisă, un elev are șansa de a deprinde atât tehnicile de comunicare verbale, cât și nonverbale.

Alegerea unei cariere depinde în mare măsură de o comunicare controlată, organizată, conștientizată. Nu există o profesie unde o comunicare corectă să nu poată duce la o performanță profesională, pentru că orice conținut, aparținând oricărui domeniu de activitate(matematică, fizică, tehnică etc) trebuie să fie dublat de discurs, iar discursul trebuie să se suprapună perfect peste conținutul pe care îl ai de comunicat.

Vârsta școlarității este contextul cel mai favorabil de învățare a comunicării sub forma unui training condus de un specialist, profesorul, și exersat în interiorul unui grup.

Specialiștii în comunicare spun că mai frică decât de moarte trebuie să îți fie să vorbești în fața unui interlocutor grup.

Prestigiul, autoritatea, personalitatea, profesionalitatea depinde de impresia pe care o face autorul actului de comunicare în fața auditoriului.

Mediul școlar este un mediu propice de a învăța și exersa corect în fața unui public și, totodată, locul unde eventualele carențe ale comunicării pot fi îndreptate.

În concluzie, sunt de părere că printr-o comunicare corectă se poate schimba mediul social în care vom activa.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s