Facebook cumpără Titan Aerospace


Facebook negociază o nouă achiziție. Dacă săptămânile trecute am scris despre achiziția WhatsApp și rolul strategic pentru care Facebook a cumpărat această aplicație, de data aceasta discutăm despre achiziția unei companii care produce drone, Titan Aerospace.

Prețul declarat oficial pentru această achiziție este de 60 de milioane de dolari. Scopul achiziției pare din nou cam rupt din filmele science-fiction, dar trebuie să ne obișnuim cu astfel de noutăți din partea celor de la Facebook: cu ajutorul dronelor care zboară la o altitudine destul de înaltă, cei de la Facebook doresc să ofere Internet wireless pentru cei care stau în zone slab dezvoltate ale lumii. Nu înțeleg la ce-i ajută Internetul pe acești oameni din moment ce ei nu au terminale de pe care să-l acceseze. În multe cazuri, spre exemplu, cei care locuiesc în Africa într-o sărăcie totală, câștigă 1 dolar/zi conform studiilor făcute de Banca Mondială, oare au aceștia bani să își cumpere dispozitive de pe care să își petreacă timpul pe Facebook.

Nu sunt un conspiraționist, deși de multe ori nu cred tot ce aud și imaginația intră în funcțiune și dezvoltă tot felul de posibile ipoteze și situații, dar nu vrea oare Facebook-ul să folosească aceste drone într-un alt mod, declarând oficial că doresc să ofere Internet celor din lumea a treia? La câți bani au, și-ar permite să își dezvolte propria infrastructură de telecom și să ofere Internet gratuit acestora, având în vedere faptul că anul trecut Mark Zuckerberg și nevasta acestuia apar primii într-un top al donațiilor făcute la nivel mondial.

 

Mi se pare suspectă achiziția Titan Aerospace, dar vă țin la curent cu noile informații, iar dacă-mi mai vine vreo idee geniașă o mai postez pe aici, așa că așteptați-vă la orice, vă avertizez! 😀

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s