Avantajele utilizării pietrei naturale


Înainte să te apuci să construiești sau să renovezi ceva trebuie să îți pui întrebări serioase cu privire la materialele pe care le vei folosi și despre cum va arăta lucrarea finală. Degeaba dai banii pe cele mai bune și scumpe materiale dacă acestea nu rezonează și totul pare scăpat din avion, fără niciun stil sau logică. zid dn piatra naturalaSpun asta pentru că sunt pățit, am ceva experiență în proasta alegerea a designului și a materialelor. Se numește încăpâțânare și fuga de experți. Mi-am cam luat o țeapă bună acum vreo 3-4 ani când mi-am decorat și amenajat camera singur, de ce aș fi apelat la experți, sunt destul de bun pentru a reuși să fac ceva frumos, dar nu prea a fost așa. A doua oară am apelat la un expert și nu mi-am mai băgat nasul pe nicăieri. Expertul mi-a recomandat piatra naturală, zis și făcut. Am cumpărat piatra, dar nu am rezistat fără să nu caut avantajele pe care aceasta le are, expertul mi-a spus câteva avantaje, dar nu mi-au fost de ajuns, am căutat, am tot căutat și pe măsură ce avansam în căutări mă îndrăgosteam și mai tare de piatra naturală. După îndelungt căutări și documentări, îmi permit să vă prezint și vouă câteva avantaje ale pietrei naturale:

  • piatra naturală este atât un material de construcție, cât și un material decorativ. Îți poți face un zid din piatră, dar îți poți și înfrumuseța camera cu ajutorul pietrei naturale. Un zid din piatră e cam greu de construit și nu prea e util, dar mie încă nu îmi iese ideea de a-mi construi un bar din piatră în living, momentan nici nu îmi permit financiar, dar am și muncă de convingere de dus pentru a reuși să îmi duc visul la îndeplinire, până atunci fac rost și de bani, numai bine 😀
  • piatra naturală este disponibilă într-o paletă largă de culori. Ai la dispoziție multe variante de culori de piatră, oferite direct de către natură, nu date artificial de către om. Tot aici putem încadra și duritatea pietrei naturale, dar și textura ei, extrem de uimitoare uneori.
  • grad mare de adaptabilitate. Piatra poate fi folosită atât într-un decor vechi, să spunem într-o casă de epocă, în stil vintage, cât și într-o casă modernă, fără a fi greu de integrat printre alte elemente de design. Din acest punct de vedere piatra naturală este de-a dreptul fascinantă, o poți adapta după bunul plac, fără a fi necesare prea multe cunoștințe în domeniu, ai nevoie de puțin gust și totul e gata.
  • eleganță și durabilitate. Piatra naturală este elegantă prin definiție, dar și durabilă, nefiind necesară întreținerea specială precum în cazul altor materiale de construcții. Este de ajuns să o ștergi de praf și cam asta e tot. Durabilitatea pietrei este de la mama natură, orice fel de piatră ai alege aceast egalează durabilitatea oricărui material de construcție uzual de pe piață, iar de multe o și depășește.

Aceasta este cea mai scurtă listă posibilă cu avantajele pietrei naturale, am încercat să fiu scurt și să vă prezint doar lucrurile esențiale , să nu cumva să vă plictisesc.

Eu sunt fascinat definitv de piatra naturală, iar în timp voi construi și mai multe prin casă și pe lângă ea din piatră, momentan stau și îmi caut informații, surse de inspirație pentru a face o lucrare cât mai bună. Am început deja să mă interesez de prețuri și am găsit cele mai bune prețuri pe piatraonline.ro, chiar acolo am găsit și câteva surse de inspirație, iar cumpărăturile tot de acolo le voi face pe viitor, deja regret că am dat mai mulți bani în altă parte, mea culpa. 🙂

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.