Dragă Justiție, mai mișcăm și noi ceva?


Toată lumea sare în sus de bucurie că l-au închis pe Voiculescu & co. după nu știu cât timp de când se judecă și se răsjudecă, fără a se ajunge la așa ceva. Ar trebui să ne punem serios problema pe două planuri.În prim plan, putem spune că Justiția e defectă, proastă, tâmpită, că se mișcă încet, că e coruptă și așa mai departe. Pedepsele sunt mici, iar legile lasă loc de interpretare și poți scăpa foarte ușor din lipsă de probe sau, dacă mai și plătești, poate nu ești încadrabil pe nicăieri și cu un viciu de procedură, scapi destul de ușor, dacă nu chiar liber, chiar fără amendă.

În al doilea plan, mult mai grav, e faptul că aceste lucruri sunt posibile. Cum e posibil să privatizezi o instituția a statului fraudulos și să fii prins după atât timp. Să fie doar o dovadă în plus că sistemul e defect? Sau putem spune că întregul sistem e corupt, nu mai există nicio șanse de scăpare. Dar, totuși, trebuie să ne punem semne serioase de întrebare cum de așa ceva mai este posibil într-o țară, se spune, democrată. În care justiția și alte instituții ar trebui să vegheze ca așa ceva să nu se întâmple? Dar, totuși, se întâmplă…

Faptul că Justiția a reușit să îi prindă și să îi condamne e lăudabil… și nu prea. Problema este că cineva a asistat la acea privatizare și a tăcut. Nu contează în ce context, pentru ce.

Neg orice explicație politică, vai că do’n Voiculescu & co. ar fi nevinovat și că Băse’  ar fi în spatele acestui proces. Îmi e greu să cred așa ceva, nici el nu e cheie de biserică, singurul avantaj al lui este că are mai multă putere decât restul, momentan. dar vor fi descoperite și prostiile lui, cu timpul.

Nu susțin pe nimeni, nu urăsc pe nimeni. Nu sunt adeptul unui partid, dar îmi apăr țara și mă simt mândru că sunt român, iar babuinii din politică nu știu asta. De asta nu au ce căuta acolo și bine ar fi dacă le-am lua gălețile, pixurile, puii și uleiul, să îi vedem dezarmați în fața unei națiuni interesate să facă selecția dintre niște candidați care i-au lăsat cu sacoșele goale.

Anunțuri

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s