Povestea diamantelor


Deseori în lumea dezvoltării personale este folosită povestea diamantelor ca o metaforă a capacității de evoluție a omului. Diamantele se formează în perioade lungi de timp, la adâncimi foarte mari, peste 150 de kilometri, sub acțiunea unor forțe de presiune foarte mari, Ajung la suprafață doar în urma erupțiilor vulcanice.

Totuși, remarcabilă la diamante este duritatea, având cea mai dură suprafață cunoscută de către știință până în acest moment.

E interesant modul în care diamantul, care ia naștere la o asemenea adâncime, în condiții atât de vitrege și sunt atât de dure, dar duritatea este subliniată, scoasă în evidență și de puritatea și frumusețea lor.
Diamantele pot fi asemănate cu omul aflat la într-o condiție proastă, dar dispus să lucreze și cu sete de evoluție, cu aspirații mari și cu motivație mare. Încet încet poate să se transforme din cărbune, din grafit, sub acțiunea factorilor amintiți anterior, prin muncă și eforturi repetate, reușește să ajungă un diamant, iar în timp își crește dimensiunea și calitatea, ceea ce îl face și mai valoros. În fine, după ce evoluția sa ajunge la un nivel satisfăcător sau foarte bun, sub acțiunea forței unui vulcan ajunge la suprafață. Totuși, aventura diamantului nu se oprește aici, el trebuie să fie găsit de către cineva de la suprafață pentru a fi apreciat la adevărat sa valoare, dar și pentru ca evoluția lui să fie terminată și să ajungă la cel mai înalt nivel.
În funcție de eforturile pe care le-a făcut omul-diamant, fost diamant aflat la adâncimi mari, acum stă ascuns printre niște roci și așteaptă să își găsească un proprietar. Diamantul acum e într-o stare în care nu valorează foarte mult, totul depinde de greutate și de puritate, dar el se poate ridica la adevărata sa valoare doar dacă este descoperit de cineva care îl va șlefui și îl va face și mai frumos, atingând maximumul evoluției.  Acum se văd toate urmele lăsate de către trecut pe diamant, se vede cât și cine l-a influențat și se vede încotro se îndreaptă, s-ar putea să sfârșească în industrie, să taie cine știe ce materiale pentru că nu este prea pur pentru a fi purtat de către o prințesă alături de un inel făurit de către un mare meșter. Acum se vede cine a muncit și cine nu, cine a suportat presiuni mai mari și cine nu.

Cine a suportat presiuni mari și s-a lăsat pradă
intermperiilor de sub scoarță este răsplătit acum și va sta printre cele mai prețioase inele cu diamante sau cercei cu diamant, cine nu, probabil deja este folosit de către oameni pentru a tăia pietre sau sticlă, iar fuga de probleme de sub pământ este compensată acum și diamantul este folosit în cele mai proaste moduri posibile, va fi obligat să taie și să stea numai în praf pentru că nu a avut parte de intemperii. Pe de altă parte, cel care a suferit multe acum este răsplătit, poate este într-o galerie, poate este într-un seif și valorează milioane de euro, poate face parte din coroana unui prinț sau a fost folosit pentru a fi construite inele pentru mai multe prințese sau pentru niște frumoase mirese.

Diamantele, dure și pure, cu o poveste extrem de interesantă, mult mai complicată decât ne spune acel preț cu multe zerouri din prețurile inelelor cu diamante. O poveste la fel de interesantă precum frumusețea lor. Un bun exemplu este acest inel, puteți să îl vedeți în poză mai jos, are niște diamante albe și rubine și este construit din aur alb.
i

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s