Nu avem dreptul să ne plângem.


Degeaba înjurăm, degeaba ne plângem că suntem agasați cu pomeni electorale, cu mesaje manipulatorii și am dat-o-n paranoia atunci când vorbim de furtul de voturi. Cu o zi înainte de alegeri am scris acest articol, ceream ceva simplu: vreau să îmi văd viitorul țării fără Victor Viorel Ponta. Nu vreau ca această țară să cadă pe mâna unor debili mintali.

Acum să nu mai exagerăm și să ne trezim la realitate. Nu avem dreptul să ne plângem dacă Ponta va ieși președinte. Nu sunt un susținător înfocat al lui Klaus Iohannis, chiar nu îl suport din cauza unor „calități” ale sale, dar există o diferență net superioară când îl compar cu Ponta.

Degeaba ne plângem că suntem manipulați, asta e țara în care trăim, asta e soarta pe care o merităm. Ăștia sunt oamenii care trăiesc în țara asta și ei sunt cei care decid cine va conduce această țară, nu avem de ce să ne plângem.

Sursa acestor probleme stă în nivelul de educație din societate. Suntem o țară de idioți, asta se vede din opțiunile electorale ale majorității. Da, ăsta e unul dintre dezavantajele democrației, orice nebun are drept de vot, ăsta e prețul libertății și a dreptului de liberă exprimare. Plusuri și minusuri.

M-aș risca și aș propune o soluție pentru această soluție. Un examen pentru obținerea dreptului de vot, poate aplica oricine, dar îl ia doar cine învață. Fără copiat, fără fraude, fără prostii. O evaluare corectă, niște rezultate corecte și niște rezultate în societate pe măsură.

Știu ce spuneți: „Asta nu mai e egalitate, nu mai e un drept universal”. Nu, nu e așa. Fiecare poate aplica pentru acest examen, dar dreptul de vot va fi obținut doar de către cei cu un nivel minim de competență. Dilema e cum vom reuși să înlăturăm partidele politice să se amestece în acest proces de obținere a dreptului de vot. Dacă vreun partid e prins cu o tentativă de fraudă e desființat și interzis. Ce ziceți? 😀

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s