Pasiunea moare.


Orice este natural este menținut de pasiune, atunci când pasiunea moare se instalează rutina și nu în mult timp urmează să apară problemele. Încep să apară tot felul de artificialități și apar primele rateuri.

Faci ceva doar pentru bani, fără să investești nici cea mai mică fărâmă de pasiune? Îți pierzi timpul. Nici bani nu vei scoate și nici bine nu te vei simți.

E greu să vezi pasiunea murind și să privești în urmă și să vezi cât ai investit, de ce ai fost în stare. Ai făcut alegeri de care nu te-ai fi crezut în stare niciodată, „din pasiune”, ziceai.

Acum vezi totul apunând și vezi cum disoluția-i în floare și tu ești inert. Parcă ai vrea să intervii, dar nu te regăsești în ceea ce înainte numeai „pasiune”.

Ajunsesei să te identifici și să te definești prin acea pasiune, iar acum spui că nici o privire nu merită, nici vorbă de atenție sau, Doamne ferește, vreun fel de sacrificiu.

Pasivitatea și cinismul sunt la ele acas’. Ți se pare de bun simț să te întrebi cum ai putu pierde atâția ani și ce a întreținut acea pasiune atât de puternic. Un răspuns e aproape imposibil, cert e că timpul a fugit și te uiți cu dispreț la tot ceea ce ai făcut în toată acea perioadă. Ți-e aproape imposibil să nu te-ntrebi ce ai fi fost azi dacă ai fi făcut altceva în acel timp. Ai fi fost undeva mai sus sau…? Cine știe…

E o mare provocare…

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s