Educația copiilor


Croirea unui viitor pentru propriul copil e o prioritate pentru orice părinte responsabil, oricine e interesat să îi ofere copilului său tot ce poate mai bun, iar aici vorbim despre tot: îmbrăcăminte, mâncare, locuință, dar cel mai important aspect este educația.

Fie că vorbim de alegerea unei facultăți potrivite, fie că de alegerea unei grădinițe, tot educație e, ambele fiind la fel de importante pentru viitorul odraslei. Uneori poate grădinița e fundamentul fără de care mulți nu ar fi ajuns acolo unde sunt, orice influență, oricât de mică ar fi ea, contează. Orice greșeală în educarea copilului ar putea influența dezvoltarea și creșterea lui mai târziu.cresa

Alegerea grădiniței potrivite pornește de la alegerea unei grădinițe private sau a unei grădinițe de stat, adesea cele de stat oferind aceleași condiții ca grădinițele private mai ieftine, dar alteori sunt departe de cele private atât prin condiții și dotări, cât și prin personalul care se ocupă de copii. În fine, decizia în cazul dilemei alegerii dintre o grădiniță privată și una de stat este dictată și de către resursele financiare pe care le au la dispoziție părinții.

Grădinița este prima instituție în care se integrează copilul după ce iese din familie, acolo unde învață să trăiască într-un alt grup decât familia, învață că universul lui nu se limitează la părinți și rude, ci există și alte persoane cu care trebuie să interacționeze. Aici începe să se piardă ușor-ușor din egoismul și egocentrismul specific copiilor de vârste mici și începe o altă etapă importantă din viața lor.

Printre criteriile de care trebuie să țină cont părinții se numără și apropierea grădiniței de casă, nu poți opta pentru o grădiniță mult prea îndepărtată de casă, deși se știe foarte bine că locurile din creșe și grădinițele bune sunt căutate, dar pentru asta trebuie o atenție deosebită asupra calendarului înscrierilor.

Oferta mare de grădinițe și creșe din București trebuie verificată cu atenție și trebuie acordată atenția cuvenită acestui pas, astfel încât alegerea să fie cea potrivită. O căutare în lista grădinițe din București ar fi de folos fiecărui părinte. Acolo sunt incluse și părerile altor părinți, dar puteți găsi și datele de contact ale instituțiilor, iar în acest fel puteți obține toate detaliile de care aveți nevoie pentru a vă îndrepta către cea mai potrivită grădiniță sau creșă. Utilitatea unui astfel de portal în care sunt centralizate părerile părinților, alături de lista completă a tuturor instituțiilor de învățământ preșcolar ușurează cu mult căutările și eforturile pe care părinții trebuie să le depună pentru găsirea celei mai bune soluții pentru educarea piticului.

În concluzie, interesul pentru educația copilului trebuie să înceapă de când acesta este mic și până când acesta va ajunge responsabil de deciziile lui și va fi pus în situația de a alege singurul educația pe care o va urma. Până la urmă, și alegerea facultații va depinde de calitatea actului educațional realizat în copilărie, iar aici intră în discuție rolul grădiniței, iar părinții au cea mai mare responsabilitate pentru a alege instituția cea mai potrivită copiilor lor.

Reclame

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s