Pinguinu-si face din nou de cap


Scrisesem acum ceva timp despre algoritmul Google Penguin si despre impactul acestuia asupra SEO. Matt Cutts, „tata SEO”, a anuntat un nou update al animalutului, update care va afecta doar siteurile care fac folosesc tehnici blackhat pentru a urca in SERP, asta sustin ei.

In fine, tind sa cred ca SEO a devenit loterie, poti folosi aceleasi tehnici pe mai multe siteuri si s-ar putea sa ai rezultate total diferite. De acum, nu poti decat sa incerci orice pentru a vedea rezultatele. Asta-i parerea mea.

De aceasta data nu s-a anunta numarul siteurilor penalizate, dar ultima data oficial s-a anuntat 3% din siteurile online penalizate, dar multi webmasteri vehiculau atunci ca aceasta cifra se apropie de fapt de 10%, dar sunt doar vorbe.

Acum, dupa noul update, personal, nu am simtit modificari majore, dar inca astept pentru ca niciodata nu e prea tarziu si oricand m-as putea astepta sa fiu penalizat.

Din ce a spus Matt Cutts despre noul update se poate intelege ca se doreste ca Penguin sa devina si mai puternic impotriva spamului, astfel, se elimina orice posibilitate de fentare a algoritmului pentru a se ajunge „in varf”. Trebuie sa mai adaug ca Matt a mai spus ca updateul nu va avea un impact foarte mare asupra cautarilor, deci un numar mic de siteuri va fi penalizat.

Pana la noi stiri despre Penguin, inca testez multe lucruri si vreau sa vad ce tehnica ma duce mai sus, dar pana acum aproape toate experimentele au esuat, doar continutul original, cat mai mult, m-a ridicat sus, indiferent de numarul de backlinkuri pe care il avea acel site, dar nimic cert. Inca astept.

In incheiere, nimeni nu se mai poate ‘arunca’ sa mai dea sfaturi SEO, baza ramanand cele deja cunoscute, bold pe keyworduri, H tags, alt, title etc. etc., nimic mai mult, deoarece totul poate aduce dupa o perioada de crestere o penalizare.

Atat de aceasta data, bafta tuturor!

6 gânduri despre „Pinguinu-si face din nou de cap

    1. Intr-adevar, Pinguinu’ a facut multe victime, dar multi dintre ei gasesc in acest update doar o scuza, parerea mea.
      Daca esti sigur pe tehnicile pe care le folosesti, stii cum sa le folosesti, stii ca sunt curate, nu ai de ce sa te temi, dar daca folosesti tehnici neortodoxe, este clar ca te astepti la orice, oricand si astepti sa vezi cat iti mai merge.
      Am fost si eu penalizat, dar recunosc, siteurile penalizate sunt acelea pe care am incercat sa folosesc tehnici mai putin ortodoxe si imi asum totul.

      Apreciază

      1. tehnici mai putin ortodoxe?nici nu cred ca ai la dispozitie f. multe, iar eu personal sunt curios ce tehnici folosesti.daca stai sa te gandesti la rece google panda e un mare rahat.cine spama inainte o face si acum, iar cine nu are $$$ renunta la tot.eu zic ca sunt inca foarte multe site-uri cu hidden backlinks care nu au avut deloc de suferit in timp ce micii webmasteri s au dat cu capul de pereti pe buna dreptate.

        Apreciază

        1. Tehnici SEO neortodoxe sunt destule.
          S-o luam asa, programele gen Scrapebox se vand tot mai bine, iar cei ce ofera astfel de servicii au tot mai multe comenzi. Arunca o privire pe forumurile care se ocupa cu asa ceva si vei vedea ca sunt destui care inca folosesc aceste tehnici si inca le merge bine.

          PS: Specific ca nu folosesc aceste tehnici, doar ma documentez pentru ca siteul meu sa nu fie victima indivizilor care le folosesc. Daca ai blog, cu siguranta stii cum e cu lupta impotriva comentariilor spam, mai ales pe Blogger.

          Apreciază

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.