Black Friday


Deşi Black Friday a avut şi anul trecut succes în România şi s-a scris peste tot despre acest subiect, am preferat să nu scriu nimic despre această „sărbătoare” în speranţa că ea va dispărea şi va fi ca şi uitată anul viitor. Iată-ne în perioada anterior amintită, şi se pare că, din nefericire, Black Friday a ajuns o zi şi mai cunoscută şi aproape toţi comercianţii profită de ea pentru a-şi vinde marfa.

Consider Black Friday, Vinerea Neagră sau oricum vreţi să-i spuneţi o zi fără valoare, adusă în România de marketeri care în speranţa că vor reuşi să îşi vândă produsele şi în România prin intermediul unei aşa-numite sărbători prin facerea unor reduceri.

Trecând peste aspectele de suprafaţă ale Black Friday, trec la o problemă care îi interesează mai mult pe cumpărături, şi anume, reducerile oferite în această zi. Nu am surse sigure, nu am verificat, nu m-am informat, dar pot specula şi crede că aceste reduceri sunt precedate de nişte scumpiri care nu sunt înregistrate nicăieri, astfel dacă se face o scumpire de 20%, să spunem, vânzătorul îşi permite să reducă preţul acelui produs cu 15%, mulţi consumatori cumpărându-l cu speranţa că este mult mai ieftin.

Personal, nu cred că niciun vânzător nu îşi permite să facă astfel de cadouri, mascate într-o anume zi, Black Friday, fără ca el să câştige ceva, cu atât mai puţin vânzătorii români care nu ştiu de o lege „interesantă” aplicată în economie, reducerea preţului pentru a creşte cerere, ei aplicând doar creşteri de preţuri, fără a ţine cont de vreun alt factor economic de pe piaţă, tocmai de aceea contest această zi, unii crezând-o mană cerească, o zi în care magazinele se gândesc să facă reduceri de dragul de a-şi creşte vânzările şi a-şi menţine profitul la acelaşi nivel, fără a-l spori.

Asta este părerea mea despre Black Friday, aşa-numita Vinere Neagră, un chinezism ieftin, din punctul meu de vedere.

4 gânduri despre „Black Friday

Dreptul tău la replică. Liber și garantat. Mă poți contrazice, îmi place să mi se demonstreze că greșesc.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.